Cloud services

Qlouds levert zowel public, private als hybride cloud services

Public cloud

Private cloud

Hybride cloud

Qlouds biedt public cloud services van de grote leveranciers, IBM Bluemix, Amazon Web Services en Microsoft Azure. Qlouds richt ze voor u in en zorgt dat u ermee aan de slag kunt. Public cloud bestaat uit de gedeelde of alleen voor u beschikbare infrastructuur die kant-en-klaar via het web door ons wordt aangeboden en geïnstalleerd. Hierbij kunt u denken aan virtuele servers of dedicated servers. storage en security infrastructuur. Maar ook kant-en-klare services zoals back-up en archivering kunt u vanuit de public cloud afnemen. U kiest zelf waar uw data wordt opgeslagen. In Nederland zijn meerdere datacenters beschikbaar. Wereldwijd uiteraard ook.
Private cloud is een omgeving die of in uw IT omgeving wordt opgebouwd, of in een datacenter naar keuze, maar die wel via het web wordt aangeboden en alleen door uw gebruikers of klanten worden gebruikt. Deze omgeving kunt u ook doorbelasten op basis van een maandabonnement. U hoeft dus niet op voorhand te investeren in hardware en software, hetgeen grote besparingen oplevert in vergelijking met on-premise IT.
Hybrid cloud is een mix van wat u al heeft aan IT op uw eigen locatie en wat wordt uitgebreid met IT in de cloud. Dat is handig bij bijvoorbeeld vervanging van een applicatieomgeving of vernieuwing van een deel van de hardware. Dit is ook handig, indien u zelf cloud services wilt aanbieden aan uw klanten en deze automatisch wilt uitleveren en eenvoudig wilt afrekenen. Wij kunnen u volledig ontzorgen door de gehele overgang naar de cloud voor u te begeleiden. Ook bieden wij beheer en Nederlandstalige helpdesk. Wij handelen dan voor u ook eventuele incidenten af met de diverse cloud providers.

Hybrid cloud management

IBM Blockchain

IBM Watson Chatbot

Wilt u uw eigen cloud marktplaats opzetten? En de resources van uw bestaande IT-omgeving hierachter koppelen? Met het HPE Hybrid Cloud Management platform kan dat. U bouwt een service catalogus op en door middel van Orchestration techniek vindt deployment geautomatiseerd plaats. Verbruik wordt in maandelijkse rapportages opgenomen, zodat u vervolgens kunt factureren. Het platform kan ook public cloud uitleveren via dezelfde business user portal of cloud broker website. Deze toepassing is onder meer geschikt voor datacentra die hun bestaande IT eenvoudiger willen vermarkten en voor bedrijven die hun gebruikers op eenvoudiger wijze cloud services willen aanbieden.
Via ons IBM Bluemix platform bieden wij een blockchain dienst, de zogenaamde Hyperledge Fabric, een publieke cloud-dienst die klanten de mogelijkheid geeft om veilige blockchain-netwerken te gebruiken. Onderlinge transacties worden vastgelegd en zijn niet te wijzigen. Dat gebeurt door een netwerk van computers die alle transacties onuitwisbaar bijhouden. Hierdoor is geen ‘trusted third party’ meer nodig om een transactie als ‘trusted’ aan te merken. De technologie is geschikt voor zakenpartners en organisaties die transacties betrouwbaar willen registreren.
Met IBM Watson Chatbot, een cloud service die wij via ons IBM Bluemix platform kunnen leveren, bouwt u een eigen, intelligente, Chatbot, die natuurlijke taal begrijpt en kan worden ingezet op bijvoorbeeld messaging platformen, websites en mobiele devices. Een visuele dialoog development interface helpt bij het creëren van natuurlijke conversatie tussen uw apps en gebruikers, zonder dat programmeren noodzakelijk is.

App development

App management

Cloud facturatie

Via onze cloud service provider IBM Bluemix, leveren wij complete platformen waarop cloud apps kunnen worden ontwikkeld. Dit is modulair opgebouwde, schaalbare infrastructuur, die op basis van API's communiceert. Uiteraard kunnen wij ook apps voor u ontwikkelen. Wij nemen graag de vele mogelijkheden met u door.
Bedrijven worden tegenwoordig vaak overspoeld met de ontwikkeling van Cloud Apps voor hun business owners. Na oplevering wordt er echter weinig aandacht besteed aan verder onderhoud. Omdat versie- en licentiebeheer vervolgens vaak niet wordt bijgehouden, kan dat leiden tot beveiligingsproblemen en problemen bij de implementatie van patches en upgrades. Qlouds heeft een App managementservice ontwikkeld. Wij kunnen adequate registratie van versies en licenties voor u regelen.
Met betrekking tot de facturatie kunnen wij u volledig ontzorgen. Wij zetten de verbruiksrapportages om naar facturabele eenheden per gebruiker per maand. De wijze waarop wij dat doen, verschilt, afhankelijk van het type cloud dat u kiest. Wij adviseren u graag op maat.